Hur går en porträttfotografering till?

Att ta porträttfoton tillsammans med mig ska vara bekvämt, kul och kreativt!

Eftersom jag själv inte trivs speciellt bra för kameran, har jag god förståelse för dig som inte heller gör det. Att du ska känna dig bekväm och avslappnad framför kameran, är därför ett av mina viktigaste uppdrag som fotograf. Att börja en fotografering över en kopp kaffe, är därför alltid en trevlig start.

En porträttfotografering kan äga rum nästan var som helst. Kanske på gatan utanför din arbetsplats, ute vid havet eller i ditt hem. Miljön är viktig eftersom den berättar något om dig. Hur lång tid tar det? Det är väldigt olika! Ibland räcker det med några snabba klick över lunchen, ibland kanske en eftermiddag i studion är mer passande. En tumregel är dock att mer tid resulterar i fler bättre bilder.

Till sist: som fotograf har jag inte alltid facit. Några av mina bästa foton, har blivit till tack vare briljanta idéer från de människor jag fotat. Sådant tycker jag är kul! Samarbete är A och O. Därför bjuder jag gärna in den jag fotograferar i skapandeprocessen.

Är du redo att kasta dig ut?

Porträtt som jag fått äran att fotografera

I detta bildgalleri har jag samlat några av mina bästa porträtt. De är alla fotograferade på olika platser i och omkring Stockholm. Inomhus och utomhus. De flesta porträtten är fotograferade i naturligt ljus - något jag älskar att göra! Jag hoppas att du ska tycka om dem.

Boka Fotograf Sara Björkegren för fotografering?

Tjoho! Skicka iväg en förfrågan och berätta mer om dina tankar kring en porträttfotografering.