BRÖLLOP ROSENDAL - Emma och Simon

Emma och Simon gifte sig en solig majdag på Rosendals trädgård på djurgården, Stockholm. Som bröllopsfotograf fick jag följa deras dag - från förberedelser och vigsel i Adolf Fredriks Kyrka till middag och fest vid Rosendals trädgård.

Se fler bilder från Emma och Simons bröllop på Rosendal här!

250519_EmmaSimon_FotografSaraBjörkegren-271.jpg
250519_EmmaSimon_FotografSaraBjörkegren-34.jpg
250519_EmmaSimon_FotografSaraBjörkegren-127.jpg
250519_EmmaSimon_FotografSaraBjörkegren-160.jpg
_X5A2210.jpg
250519_EmmaSimon_FotografSaraBjörkegren-225.jpg
_C0A1114.jpg
250519_EmmaSimon_FotografSaraBjörkegren-278.jpg

Ända sedan jag flyttade till Stockholm, har Rosendals Trädgård varit en av mina personliga Stockholmsfavoriter. Jag minns hur jag salig mumsade på smöriga kardemummabullar och nybryggt kaffe under blommande äppleträd. År 2019 tog jag nästa kliv, både som Stockholmare och bröllopsfotograf när jag fick äran att föreviga Emma och Simons bröllop i just Rosendals trädgård på Djurgården.

Bröllopsdagens började dock i en annan del av stan, på hotell Miss Clara på Sveavägen. Jag hade bjudits in att fotografera bröllopsförberedelser på Emma och Simons hotellrum. Tillsammans med brudtärnor och bestman, promenerade vi sedan den korta biten till Adolf Fredriks Kyrka där vigseln skulle äga rum.

Efter vigsel och porträtt på samtliga bröllopsgäster, hade Emma och Simon ordnat en buss som körde oss alla till Rosendal och Djurgården. En välbehövlig sittpaus för en bröllopsfotograf! Under bussfärden försågs alla gäster med nödvändigt energitillskott och ljuvligt bubbel. Väl framme, smög jag och bröllopsparet iväg för att ta några snabba porträtt i trädgården innan brudskålen.

Efter brudskål väntade dukade bord i Rosendals växthus. Under middagen hade jag förutom att fotografera även uppdraget att filma alla bröllopstalen, en ny erfarenhet för mig som bröllopsfotograf. Varför filmas inte fler bröllopstal?! Lägger vi någonsin så mycket tid på att förbereda ett tal som till vår systers eller bästa väns bröllopsdag? Antagligen inte! Jag kan därför varmt rekommendera att låta en bröllopsfotograf filma dem.

I slutet av middagen smög jag åter iväg med paret för att ta ytterligare bröllopsporträtt i “golden hour” ljus (någon gång vid klockan nio i maj). Jag hade tidigare åkt ut och rekat några fina fotoplatser vid Rosendals odlingar, dit tog jag Emma och Simon tillsammans fångade vi kvällens sista ljus. När vi kom tillbaka hade borden dukats undan, tårtan ställts fram gästerna hade samlats för att beskåda bröllopstårtans första bit bli skuren. Strax därefter väntade första dansen och när klockan passerat elva, blev det dags för mig att bege mig hemåt i natten.

Jag lämnade Rosendals växthus med en känsla av upprymdhet och lycka. Musiken pumpade ut över i daggvåta marker när jag promenerade till busshållplatsen. Ingen av bröllopsgästerna märkte nog när jag gick, de hade fullt upp med att dansa sig svettiga över dansgolvet. Ett gott tecken på en lyckad kväll! Emma och Simons bröllop på Rosendal var faktiskt smått magiskt. Inte nog med att vädergudarna höll regnmolnen borta i precis rätt tid, hela dagens genomsyrades av så mycket värme och kärlek att även jag som bröllopsfotograf fick nypa min i armen. Var jag verkligen vara med om en sådan fin dag? Ja!

Bröllop Nyckelviken

Felicia och Dennis gifte sig en solig junidag på Nyckelvikens Herrgård i Nacka, Stockholm. Som bröllopsfotograf fick jag följa dem under några timmar - från porträttfotografering fram till middag.

Se fler bilder från Felicia och Dennis Bröllop på Nyckelvikens Herrgård här!

namnlöst-62.jpg
Bröllop Nyckelviken 1.jpg
FeliciaDennis_FotografSaraBjörkegren-3.jpg
Bröllopsfotograf Nyckelviken.jpg
namnlöst-7.jpg
Bröllop nyckelviken 3.jpg
Bröllop Nyckelviken 4.jpg
Bröllop Nyckelviken 5.jpg
namnlöst-3.jpg
Bröllop Nyckelviken 6.jpg
namnlöst-6.jpg
Bröllop Nyckelviken 8.jpg
Bröllop Nyckelviken 9.jpg
namnlöst-44.jpg
Bröllop Nyckelviken 10.jpg
Bröllop Nyckelviken 11.jpg

Eftersom jag själv är bosatt i Nacka, är Nyckelvikens Herrgård i Stockholm ett välbesökt utflyktsmål. När Felicia och Dennis hörde av sig och frågade om jag ville fotografera deras bröllop, kunde jag därför inte annat än tacka ja. Jag kan ju Nyckelvikens alla vrår utan och innan! Eftersom jag dessutom är bekant med Felicia och Dennis sedan tidigare, visste jag att vi skulle få en underbart rolig dag tillsammans.

Bröllopsparet ville att jag skulle följa dem under fyra timmar - från porträttfotografering fram till middag. Det visade sig vara ett alldeles lagom långt bröllopsfotouppdrag - termometern visade nämligen närmare 30 grader när bröllopsdagen var kommen. Även i skuggan rann svetten friskt. Som bröllopsfotograf bör man alltid tänka på sin klädsel, framför allt när det är väldigt varmt - att vara för svettig är inte bra för kamerautrustningen. Denna dag verkade det dock inte spela någon roll, det var helt enkelt för varmt för att hålla sig sval!

Vi inledde bröllopsdagen med porträttfotografering i Nyckelvikens vackra trädgård. Jag hade på förhand kikat ut ett gäng bra fotoplatser. Felicia och Dennis fick ställa sig bland blommor och äppleträd, något de gjorde med stor nyfikenhet och med humöret i behåll-trots värmen.

Efter en lyckad porträttsession, tog deras vigsel plats i allén framför huvudbyggnaden. Bröllopsparets gäster hade radat upp sig bland träden och väntade med spänning på deras entré! Det fullkomligt sprudlade mellan Felicia och Dennis när de kom upp bakom kullen!

När vigseln klingade av, samlades bröllopsgästerna för mingel och brudskål utanför Nyckelvikens huvudbyggnad. Det bjöds på bubbel och gästerna minglade glatt med varandra.

Precis lagom till att sällskapet skulle sätta sig till bords i Biljardsalongen, började min arbetsdag som bröllopsfotograf att lida mot sitt slut. Jag packade ihop mina kameror och lämnade ett festglatt Nyckelviken bakom mig. Vilken underbar dag jag fått vara med om!

BRÖLLOPSFOTOGRAF STOCKHOLM

Att vara bröllopsfotograf är kanske det bästa jobb som finns. Kanske för att det egentligen inte känns som ett riktigt jobb. Det är faktiskt bara väldigt roligt mest hela tiden! Att under en och samma dag få uppleva så mycket värme och kärlek, är faktiskt helt underbart. Dessutom får jag besöka några av Stockholm och Sveriges allra vackraste bröllopsplatser på köpet. Det är en energikick att leva länge på!

Välkommen att besöka min bröllopssida!

_X5A2999.jpg
FeliciaDennis_FotografSaraBjörkegren-4.jpg
_X5A3865.jpg
namnlöst.jpg
_X5A3174.jpg
FeliciaDennis_FotografSaraBjörkegren-6.jpg

Mitt första uppdrag som bröllopsfotograf I Stockholm

Tiden går fort när man har roligt! Jag minns mitt första uppdrag som bröllopsfotograf. Det var faktiskt så sent som 2016. Bröllopet ägde rum på Djurgården i Stockholm och jag hade fått äran att följa bröllopsparet under hela deras bröllopsdag - från förberedelser till efterfest. Genialiskt tänkte jag. Är det något jag behöver så är det bröllopsbilder till min portfolio.

När bröllopet närmare sig kände jag mig allt annat än förbered. Vad tusan hade jag gett mig in på? Jag hade ju ingen erfarenhet av att vara bröllopsfotograf?! Nervositeten steg och jag övervägde flera gånger att faktiskt kasta in handduken. Tack och lov är jag lagd åt det fega hållet, jag hade helt enkelt inte mod nog att ställa in. Istället bet jag i det sura äpplet och tog mig an utmaningen.

Hur gick det då? Jag var brutalt nervös under större delen av bröllopsdagen. Nervositeten släppte inte förrän bröllopsgästerna lämnade middagsbordet för en sväng om på dansgolvet, vilket var 10 timmar efter att mitt jobb som bröllopsfotograf börjat. Väl hemma visade det sig att hälften av bilderna var oskarpa. Mina händer hade skakat på grund av nervositeten!

Men, utöver detta gick det faktiskt förvånansvärt bra. De skarpa bilderna var fina och bröllopsparet var väldigt nöjda. Jag hade överlevt och kommit ut lite starkare. Jag hade också fått uppleva en otroligt fin dag tillsammans med det tålmodiga paret och deras gäster.

Jag ler jag när jag tänker på det idag. Mycket har hänt med mig och mitt fotograferande sedan dess. Jag känner en enorm tacksamhet till alla de bröllopspar som gett mig förtroendet att vara deras bröllopsfotograf. Det finns bara ett sätt att lära sig - genom att göra!

Fotograf Sara Björkegren, bröllopsfotograf i Stockholm