BRÖLLOPSFOTOGRAF STOCKHOLM

Att vara bröllopsfotograf är kanske det bästa jobb som finns. Kanske för att det egentligen inte känns som ett riktigt jobb. Det är faktiskt bara väldigt roligt mest hela tiden! Att under en och samma dag få uppleva så mycket värme och kärlek, är faktiskt helt underbart. Dessutom får jag besöka några av Stockholm och Sveriges allra vackraste bröllopsplatser på köpet. Det är en energikick att leva länge på!

Välkommen att besöka min bröllopssida!

_X5A2999.jpg
FeliciaDennis_FotografSaraBjörkegren-4.jpg
_X5A3865.jpg
namnlöst.jpg
_X5A3174.jpg
FeliciaDennis_FotografSaraBjörkegren-6.jpg

Mitt första uppdrag som bröllopsfotograf I Stockholm

Tiden går fort när man har roligt! Jag minns mitt första uppdrag som bröllopsfotograf. Det var faktiskt så sent som 2016. Bröllopet ägde rum på Djurgården i Stockholm och jag hade fått äran att följa bröllopsparet under hela deras bröllopsdag - från förberedelser till efterfest. Genialiskt tänkte jag. Är det något jag behöver så är det bröllopsbilder till min portfolio.

När bröllopet närmare sig kände jag mig allt annat än förbered. Vad tusan hade jag gett mig in på? Jag hade ju ingen erfarenhet av att vara bröllopsfotograf?! Nervositeten steg och jag övervägde flera gånger att faktiskt kasta in handduken. Tack och lov är jag lagd åt det fega hållet, jag hade helt enkelt inte mod nog att ställa in. Istället bet jag i det sura äpplet och tog mig an utmaningen.

Hur gick det då? Jag var brutalt nervös under större delen av bröllopsdagen. Nervositeten släppte inte förrän bröllopsgästerna lämnade middagsbordet för en sväng om på dansgolvet, vilket var 10 timmar efter att mitt jobb som bröllopsfotograf börjat. Väl hemma visade det sig att hälften av bilderna var oskarpa. Mina händer hade skakat på grund av nervositeten!

Men, utöver detta gick det faktiskt förvånansvärt bra. De skarpa bilderna var fina och bröllopsparet var väldigt nöjda. Jag hade överlevt och kommit ut lite starkare. Jag hade också fått uppleva en otroligt fin dag tillsammans med det tålmodiga paret och deras gäster.

Jag ler jag när jag tänker på det idag. Mycket har hänt med mig och mitt fotograferande sedan dess. Jag känner en enorm tacksamhet till alla de bröllopspar som gett mig förtroendet att vara deras bröllopsfotograf. Det finns bara ett sätt att lära sig - genom att göra!

Fotograf Sara Björkegren, bröllopsfotograf i Stockholm